Steki wołowe z serem pleśniowym

PRZEPISY KULINARNE

Steki wołowe

SKŁADNIKI

  • 4 kotlety z rostbefu
  • 4 plastry sera z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki oleju
  • sól, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

Kotlety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, posmarować olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Steki ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec tak długo, aż będą zrumienione od dołu. Przewrócić na drugą stronę, piec jeszcze kilka minut. Pod koniec grillowania na każdym steku ułożyć plaster sera, piec do roztopienia sera.

[td_block_15 category_id="23" limit="6" sort="random_posts"]
Poprzedni artykułPizza z patelni
Następny artykułRyba w ziołach

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Zobacz wpisy

Podobne wpisy