Ryba w ziołach

PRZEPISY KULINARNE

Składniki

  • 80 dag filetów z ryby morskiej (np. tilapia)
  • 30 dag pomidorów
  • 3 cytryny
  • 1 główka sałaty masłowej
  • otarta skórka i sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 łyżek wytrawnego białego wina
  • pęczek koperku
  • pęczek natki
  • 150ml sosu winegret z ziołami
  • cukier, biały pieprz

Sposób przygotowania

Skórkę cytrynową i sok z cytryny wymieszać z oliwą i winem. Opłukać zioła, posiekać, dodać do marynaty. Umyć cytryny, jedną pokroić w plastry, dwie na połówki.

Opłukaną i osuszoną rybę pokroić na cztery kawałki.

[td_block_15 category_id="23" limit="6" sort="random_posts"]
Poprzedni artykułSteki wołowe z serem pleśniowym
Następny artykułTarta ze śliwkami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Zobacz wpisy

Podobne wpisy