Pizza z patelni



PRZEPISY KULINARNE

Pizza z patelni to szybki sposób na przygotowanie ulubionego smakołyku w sytuacji, gdy nie masz dostępu do piekarnika lub nie chce Ci się go włączać. Możesz wykorzystać inne dodatki, jeśli na przykład nie lubisz ogórka konserwowego albo akurat nie masz takich dodatków w domu.

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka przyprawy do pizzy
  • 2 jajka
  • 400 g cienkiej kiełbasy
  • 200 g startego żółtego sera
  • 6 ogórków konserwowych
  • kilka kawałków papryki konserwowej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Jajka rozkłócić. Do miski wlać mleko, jajka i szklankę wody, dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i przyprawy do pizzy. Zmiksować na gładkie ciasto, doprawić solą i pieprzem.
  2. Kiełbasę, ogórki i kiełbasę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do ciasta, wymieszać. Porcję wyłożyć na rozgrzany olej, rozprowadzić na patelni. Kiedy spód się podsmaży, patelnię przykryć talerzem, przełożyć na niego placek, następnie zsunąć z talerza na patelnię. Jeszcze chwilę smażyć. W taki sam sposób przygotować pozostałe placki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Zobacz wpisy

Podobne wpisy