Napój migdałowy w proszku – zdrowy zamiennik mleka krowiego

W czasach, w których króluje świadomość wyboru, a my doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że powiedzenie “jesteś tym, co jesz” to nie tylko puste słowa, warto bliżej przyjrzeć się pysznej alternatywie, jaką jest napój migdałowy. To nie tylko doskonała alternatywa dla mleka pochodzenia zwierzęcego, ale przede wszystkim zdrowsza formuła z doskonałymi walorami smakowymi. Niezależnie od tego, czy jesteś na początku swojej drogi, czy też podążasz ją przez dłuższy czas, to warto abyś poznał „mleko” migdałowe w proszku. Jeśli Matka Natura jest dla Ciebie ważna, to gwarantujemy Ci, że nie pożałujesz!

Mleko migdałowe w proszku – nowa odsłona zdrowia

O wysokowartościowych właściwościach napoju migdałowego, znanego większości jako mleko migdałowe (tak można nazwać jedynie to pochodzenia zwierzęcego) można mówić bez końca:

  • jest lekkostrawne,
  • występuje bez dodatku cukru,
  • charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które jest nam tak bardzo potrzebne do zachowania zbilansowanej i zdrowej diety.

Warto jednak wiedzieć, że napój migdałowy nie tylko występuje w gotowej formie do picia – najczęściej w kartonach. Na rynku dostępne jest także mleko migdałowe w proszku, które pokochały tysiące roślinnych zwolenników.

Zalety mleka migdałowego w proszku

Napój migdałowy w proszku - zdrowy zamiennik mleka krowiego
Napój migdałowy w proszku – zdrowy zamiennik mleka krowiego

Jeśli lubisz oszczędność i całym sercem dbasz o przyszłość naszej planety to „mleko” migdałowe w proszku jest właśnie dla Ciebie. Z jednej standardowej puszki, zawierającej w sobie 400 gram proszku możesz uzyskać aż 5 litrów wysokowartościowego „mleka” roślinnego, które możesz spożyć od razu po przygotowaniu lub jako dodatek do kawy, czy dań – zarówno słodkich, jak i słonych.

Za wyborem tego w proszku stoi też wspieranie naszego środowiska. Zamiast wielu opakowań – zazwyczaj w jednym kartonie występuje 1 litr napoju – kupujesz jedno! Dodatkowo możesz je później wykorzystać jako doniczka na kwiaty, dzięki czemu jeszcze bardziej przyczynisz się do opieki nad planetą Ziemią.

Jakie mleko migdałowe w proszku wybrać?

Napój migdałowy dzięki swojej konsystencji i bogactwu składników jest najczęściej polecanym „mlekiem” roślinnym. Jest niskokaloryczne, a dodatkowo posiada dużo witaminy B2 oraz E. Zawiera także jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na pracę układu krążenia. Świetnie znosi także wysokie temperatury i nie chodzi nam tutaj o tę na zewnątrz. Idealnie sprawdza się jako baza do zup, sosów i innych gorących potraw.

Oczywiście napój napojowi nie równy, warto zatem kierować się jego składem. Stawiaj na taki, którego zawartość wapnia i białka zawiera zbliżoną wartość tych składników, co mleko krowie.

Wybieraj tylko certyfikowane, w pełni ekologiczne napoje migdałowe takich marek jak La Mandorle. To gwarancja zdrowia i wysokich wartości odżywczych.

Napój migdałowy – dla kogo?

Pierwszą grupą osób, które mogą cieszyć się z dobroczynnych właściwości napoju migdałowego są osoby będące na diecie bezmlecznej i wegańskiej. To one są głównym konsumentem tego produktu. „Mleko” migdałowe sprawdza się także u osób na diecie bezglutenowej – naturalnie nie zawiera glutenu, co cieszy szerokie grono zainteresowanych.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj



Podobne wpisy