Cebulaki z ryżem i pokrzywą



PRZEPISY KULINARNE

SKŁADNIKI

  • 400 g mąki
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1 szklanka mleka plus
  • pół łyżeczki soli
  • odrobina cukru
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki oleju

FARSZ

  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki masła
  • 100 g długoziarnistego ryżu
  • 1 szklanka młodych liści pokrzywy
  • gałka muszkatołowa
  • majeranek
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  • Drożdże rozkruszyć, utrzeć z cukrem i ciepłym mlekiem. Odstawić na 10 minut.
  • Mąkę przesiać do miski, dodać żółtko, sól, olej i rozczyn. Zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na godzinę.
Poprzedni artykułTarta ze śliwkami
Następny artykułPlacek rabarbarowy

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Zobacz wpisy

Podobne wpisy